Rijnland, een streek bol van variatie
Keukenhof, het mooiste lentepark ter wereld

Keukenhof 2016 is geopend van 24 maart tot en met 16 mei 2016. Dit jaar staat Keukenhof in het teken van de "Gouden Eeuw", de periode waarin Nederland een bloeiperiode doormaakte op gebied van handel, wetenschap en kunst.

Keukenhof is al ruim 60 jaar één van de meest populaire bestemmingen van Nederland. Hier kunt u inspiratie opdoen en tegelijkertijd ontspannen in een prachtige parkomgeving met in totaal vijftien kilometer aan wandelpaden. Keukenhof is een unieke beleving en staat garant voor de mooiste foto's. Kom met uw gezelschap naar Keukenhof en geniet van het ultieme voorjaarsgevoel! 

 

Bezoekers uit de gehele wereld

  


Kasteel en landgoed

 

Waar nu Keukenhof ligt, werd in de 15de eeuw gejaagd. Op deze plek werden bovendien kruiden verzameld voor de keuken van het kasteel van Jacoba van Beieren, vandaar de naam Keukenhof. Het huidige park maakte onderdeel uit van het omvangrijke landgoed van Slot Teylingen, met prachtige ongerepte bossen en duinen. De landschapsarchitecten J.D. en L.P. Zocher, die ook de ontwerpers van het Amsterdamse Vondelpark zijn, werden gevraagd om een ontwerp te maken voor de tuin rond het kasteel. Dit ontwerp, in de Engelse landschapsstijl, is nog altijd de basis van Keukenhof.

Op initiatief van de toenmalige burgemeester van Lisse en een aantal vooraanstaande kwekers en exporteurs van bloembollen werd voor het eerst in 1949 in de open lucht een bloemententoonstelling georganiseerd. Dit groeide uit tot een jaarlijks terugkerend evenement, dat 
nog altijd grote aantallen bezoekers uit de hele wereld aantrekt. Keukenhof is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste attracties in Nederland en zijn er al ruim 45 miljoen bezoekers geweest. 

Eén van de oudste beeldenparken

Keukenhof beeld Nic Jonk. 2011Naast de miljoenen bloeiende bloembollen heeft Keukenhof sinds de opening van het park in 1949 vele kunstenaars de gelegenheid gegeven hun kunstwerken te exposeren in deze kleurrijke omgeving.
In de loop der jaren is een prachtige eigen collectie beeldhouwwerken aangelegd met werken van onder andere Nic Jonk, André Volten, Carlo van Kervel en recent nog "Ode aan Rembrandt" het laatste beeld van Jan Wolkers.
De kunstactiviteiten op Keukenhof zijn verenigd onder ART KEUKENHOF.

 
Geen lente zonder Keukenhof

Om al het schoons van de Keukenhof in één dag te zien is een volstrekte illusie. De inspiratietuinen, rondleidingen, en workshops, tentoonstellingen en de wisselende bloemenshows in de paviljoens zijn de moeite waard om meerdere malen van te genieten. Het Bloemenbos en de Lenteweide zijn verrassend en inspirerend; vol ideeën, trends en toepassingen voor in uw eigen tuin. Een lente is niet compleet zonder bezoek aan de mooiste bloemententoonstelling van Nederland.

Keukenhof is voor iedereen goed toegankelijk

Het gehele park en de verschillende paviljoens zijn rolstoelvriendelijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Varen tussen de bollenvelden

Al jaren kunt u tussen de bollenvelden rondom Keukenhof zowel fietsen als varen. Met fluisterboten die worden aangedreven door elektromotoren kunt u nagenoeg geruisloos door het prachtige bollenlandschap varen. De boten zijn bijzonder geschikt voor de vaak ondiepe slootjes. Het zijn oude boten die vroeger ook door tuinders, kwekers en boeren gebruikt werden voor allerlei werkzaamheden. De vaartocht duurt 1 uur en staat garant voor de mooiste foto's. Dit is met recht het gevoel van Beleef de Bollenstreek.  

                                                  

Openstelling 2016

24 maart t/m 16 mei dagelijks van 08.00 uur - 19.30 uur (kassa geopend tot 18.00 uur).

Entreeprijzen Keukenhof 2016 Volwassenen € 16,00;
Kinderen (0-3) gratis,
Kinderen (4-11) € 8,00
Parkeren € 6,00.

Lentepas
Keukenhof heeft dit jaar opnieuw een aantrekkelijke mogelijkheid om optimaal van het park te genieten. De Lentepas geeft gedurende de gehele periode van openstelling toegang tot alle onderdelen van het bloemenpark, inclusief de speciale evenementen. Dat betekent “Keukenhof-genieten” wanneer men wil.

De Lentepas 2015 kost voor:
volwassenen (incl. 65+) € 45,00
kinderen 4 - 11 jaar € 17,50
Voor een doorlopende parkeerkaart betaalt u een toeslag van €12,-.

Cadeaubon Keukenhof
Door een dagje Keukenhof cadeau te geven onderscheidt u zich met een bijzonder geschenkvoor een dagje
Keukenhof voor 2 personen.  Speciaal hiervoor
liet Keukenhof een geschenkverpakking maken.

U kunt de Cadeaubon bestellen door € 30,- per Cadeaubon over te maken op bankrekening 56.80.41.291 ten name van Keukenhof o.v.v. uw aantal cadeaubonnen. U krijgt uw Keukenhof Cadeaubon(nen) binnen enkele dagen thuisgestuurd
       

Keukenhof, bloementuin.  5 april 2008
 foto Rijnland-info
 

Openbaar vervoer

Keukenhof is tijdens de openingsperiode vanaf het NS-station Leiden Centraal rechtstreeks bereikbaar met de speciale snelbus 854. Vanaf Schiphol Airport rijdt een speciale snelbus 858.

Op de bus is een speciaal combi-ticket verkrijgbaar voor de busrit en entree voor € 24,00 volwassenen of € 12,50 voor kinderen. 

Adres Keukenhof

Stationsweg 166a, 2161 AM Lisse / Postbus 66, 2160 AB  Lisse, Holland
Tel +31 (0) 252 465 555, Fax +31 (0) 252 465 565

email:  info@keukenhof.nl


De belangrijkste feiten van het mooiste lentepark ter wereld:
 

 


 graden
°C