Rijnland, een streek bol van variatie
Uitgaansnieuws20-01-2019
Bijzondere Try Out in de Muze!
THEO MAASSEN - SITUATIE GEWIJZIGD
Theo Maassen is een witte, heteroseksuele man van middelbare
leeftijd. Dus moet hij sowieso zijn bek houden. Nu zijn andere mensen
aan de beurt. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Theo vindt er
nou eenmaal het zijne van. Dus doet hij wat hij niet laten kan: hij
beklimt het podium en laat zijn gedachten de vrije loop. Maar is dat wel
zo’n goed idee in deze tijd? Is dat niet vragen om moeilijkheden?

Donderdag 7 februari, Theater De Muze, Noordwijk
 

lees verder ...12-01-2019
Theatercollege – Bas Haring
Prof. dr. Bas Haring is geknipt voor een theatercollege. Op een frisse en toegankelijke manier legt hij wetenschap en filosofie zo uit, dat het begrijpbaar wordt voor Jan en alleman. Hij laat mensen op
andere manieren tegen zaken aankijken; zet ze aan het denken. Dat doet hij al via boeken, columns, lezingen en tv. En nu ook in dit bijzondere theatercollege. Als wetenschapper is hij een uitzondering omdat hij een breed publiek weet aan te spreken. Iedereen kan inspiratie putten uit zijn werk en ook wetenschappers vinden zijn werk fris en vernieuwend. Hij ontdoet de wetenschap van haar sluier van vaagheden en raakt de essentie. Hij houdt een spiegel voor, zet op het verkeerde been en slaat vervolgens toe met een raak inzicht.

Vrijdag 18 januari, Theater De Muze, Noordwijk
 

lees verder ...12-01-2019
ROH: The Queen of Spades
Tsjaikovski’s meest ambitieuze opera bevat zijn mooiste muziek en biedt een overtuigende analyse van een destructieve obsessie. In Tsjaikovski’s doorleefde opera over bezetenheid en het bovennatuurlijke zit Herman klem tussen de vrouw die hij liefheeft en een destructieve idee-fixe. Pique Dame is gebaseerd op een kort verhaal van Poesjkin en is bij het Royal Opera House te zien in een nieuwe enscenering die in Amsterdam al vijf sterren kreeg. Deze productie speelt zich af in 1890, het jaar dat de opera in première ging. In zijn studeerkamer werkt Tsjaikovski aan een opera die zijn eigen leven verbeeldt, en geven de personages een stem aan zijn eigen onvervulde verlangens.

Donderdag 22 januari, Theater De Muze, Noordwijk
 

lees verder ...12-01-2019
Vuile Huichelaar, Morgen begint nu
Is het cabaret, een vrolijk makend theaterconcert of een personalityshow?
De 6e van Vuile Huichelaar, waarachter twee van de origineelste theatervrouwen van Nederland schuil gaan, past niet in een hokje. Maar is alles inéén.

Zaterdag 26 januari, Thea
Het is een ervaring, een show waar je bij geweest moet zijn. Lekker meezingen, lachen, maar ook een traantje wegpinken met heel veel andere vrouwen.
Een grote stoet vrouwspersonen in allerlei soorten en maten bezocht de eerdere shows en kwamen er herboren vandaan.
Kortom: ’Vuile Huichelaar’ is een heerlijke meezing cabaretvoorstelling dóór en vóór (voornamelijk) vrouwen. Mannen mogen komen, maar op eigen risico. Dit is dé avond uit voor de vrouw.

Zaterdag 26 januari, Theater Castellum, Alphen a/d Rijn
Vrijdag 8 februari, Theater De Muze, Noordwijk

lees verder ...12-01-2019
Schuberts Winterreise in reprise
Sterzangeres Christianne Stotijn en meesterpianist David Kuyken in sfeervol winterconcertStichting Kamermuziek Nieuwkoop start het nieuwe jaar met een integrale uitvoering van Schuberts onovertroffen liederencyclus Winterreise. In februari 2015 trakteerden pianist David Kuyken en bas-bariton Christian Immler het Nieuwkoopse publiek op een gedenkwaardige uitvoering van dit meesterwerk. Vier jaar na dat onvergetelijke optreden brengt David Kuyken de Winterreise terug naar de Remonstrantse Kerk, deze keer samen met de wereldberoemde alt Christianne Stotijn.
 

lees verder ...
 graden
°C