Rijnland, een streek bol van variatie

  • Tentoonstelling/ expositieTentoonstellingen Musea

SUPERZINTUIGEN, Naturalis, Leiden
VERLENGD t/m 5 januari 2016

Musea alleen om te kijken? Niet bij de tentoonstelling Superzintuigen! Horen, voelen, ruiken en proeven zijn namelijk net zo belangrijk in deze tentoonstelling over onze zintuigen.
Kom langs en test of je zintuigen net zo goed zijn als die van de dieren in deze expositie.


 
 

Adellijke familieportretten, Kasteel Duivenvoorde, Voorschoten
t/m 24 oktober 2015

Adellijke familieportretten zijn de ziel van het kasteel. 

 

t/m 25 augustus 2013
Couperus en de Oudheid, Museum Volkenkunde, Leiden.

De bescheiden tentoonstelling Couperus en de Oudheid combineert voorwerpen uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden, de mooiste uitgaven van Couperus' romans over de klassieke oudheid en citaten uit de boeken.

t/m 25 augustus 2013
Lily in Japan, Japanmuseum Sieboldhuis, Leiden.

Lily Eversdijk Smulders reisde over de hele wereld om de grote variatie wereldbewoners vast te leggen. In deze presentatie ziet u 15 portretten, maar ook reisverslagen en foto’s van haar tijd in Japan. 

 

 

 


t/m 15 september 2013
Mummiekisten van de Amon-priesters, Rijksmuseum van Oudheden, Leiden

De mooiste mummiekisten van de machtigste Egyptische priesters en priesteressen, gecombineerd met Egyptische objecten uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden. 


1 oktober 2013

Planten uit 1001 nacht, Hortus Botanicus, Leiden.

Aansluitend bij de viering van het 400 jarige bestaan van de leerstoel Arabisch aan de Universiteit Leiden, kunt u kennis maken met planten uit 1001 nacht. Er is een speciale wandelroute uitgestippeld langs planten uit Arabische gedichten en planten uit de Dioscorides.

 

 t/m 24 november 2013
Pillen en Poeders, Museum Boerhaave, Leiden.

Een tentoonstelling over geneesmiddelen door de eeuwen heen. Met interessante wetenswaardigheden, onder meer over verpakkingen, veiligheid en voorgeschreven aantallen. En een kunstwerk van een 8 meter lange tafel met medicatie. Pillen en Poeders, zorg of zegen?

 

 


t/m 23 maart 2014
PETRA - Wonder uit woestijn Jordanië Rijksmuseum van Oudheden, Leiden

De uit rotsen gehouwen woestijnstad Petra, het cultuurwonder van Jordanië, komt naar Leiden. Het Rijksmuseum van Oudheden presenteert deze winter ‘Petra. Wonder in de woestijn’ (9 oktober 2013 t/m 23 maart 2014). De wereldberoemde tempels, koningsgraven en ruïnes van Petra’s luxe villa’s maken de tweeduizend jaar oude stad tot misschien wel de mooiste archeologische plek ter wereld. Met 150 topstukken is dit de grootste Petra-tentoonstelling die ooit in Nederland te zien was.

 


 graden
°C