Rijnland, een streek bol van variatie
- Genieten van strandplezier en activiteiten-

Op een mooie dag zijn de stranden van Katwijk en Noordwijk veruit favoriet. Genieten van de zon of van een ontspannende wandeling langs de zee. Een langgerekt strand met vele strandpaviljoens om een fris drankje te nuttigen of een hapje te eten, druk ter hoogte van de boulevard, maar rustiger iets verder weg. Maar ook bij minder zonnig weer biedt de kust veel mogelijkheden.

De badplaatsen bieden in de zomer een uitgebreid programma met veel vermaak en vertier, zowel overdag als 's avonds. En als afwisseling van al het strandgenot kan een bezoek aan de sfeervolle binnenstad van Leiden natuurlijk niet worden overgeslagen. Genieten op een terras op het water of cultuur snuiven in één van de vele musea. De break voor een fijn en zonnig verblijf aan de kust.


Katwijk familiebadplaats

Katwijk staat vooral bekend als familiebadplaats. Hier vindt men langs de Boulevard vooral verhuur van kamers en appartementen, met uitzicht op zee. Ideaal voor gezinnen die langer langs de kust willen verblijven.
Strand bij Katwijk

In de zomermaanden is er in het centrum van Katwijk een zeer gezellige toeristenmarkt met wekelijks een ander thema. Kramen voor verkoop worden afgewisseld met oude ambachten, voorlichting en demonstraties. En natuurlijk veel muziek zoals het optreden van shantykoren.  
In augustus vormt het Rijnsburgs Bloemencorso één van de hoogtepunten.

 

Haring aan de viskar

Hier kan je de oudere Katwijkers vinden op één van de bankjes langs de Boulevard, onderling de laatste nieuwtjes uitwisselend en pratend over de kwaliteit van de nieuwe haring.
Aan een echte viskar is de Hollandse Nieuwe te koop bij  goedlachse dames in historische Katwijkse klederdracht. 

 Noordwijk, moderne congresbadplaats

In Noordwijk aan zee straalt de moderne badplaats je tegemoet, met vele grote hotels waar je vanaf het balkon kan genieten van de ondergaande zon of van de flanerende mensen op de boulevard. Er is een ruime keuze aan restaurants. 's Avonds kan je in Noordwijk heerlijk uitgaan in een van de vele bars en dancings. Voor wie meer de sfeer van een camping of vakantiehuisjes voor het verblijf zoekt is de omgeving van de Langevelderslag een waar vakantiedomein.

De allure van Noordwijk blijkt uit regelmatige vergaderingen van de Europese Top die hier plaatsvinden en de thuisbasis voor de trainingen van het Nederlands Elftal. Tussen Katwijk en Noordwijk ligt het centrum van de Europeese ruimtevaarttechniek Estec/Esa, met het bezoekerscentrum Space Expo. 

Ter afwisseling van het strandgenot kan men eens een dag Rijnland actief verkennen op de fiets of met de kano, sloep of zeilboot. Er zijn in de hele streek voldoende verhuuradressen te vinden.
Of je zoekt actie bij de eigen geliefde sport. Of het nu trampolinespringen, jeu de boules, squash, golfen of paardrijden is, er is altijd een adres binnen de streek waar je terecht kunt.

 


 graden
°C