Rijnland, een streek bol van variatie
De Mooiste File van Nederland 2018

Tijdens de Week van de Bollenstreek wordt op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk de 'Mooiste File van Nederland' georganiseerd. Een combinatie van zee, bloemen, prachtige classic cars en veel evenementen
Praalwagen Energie
Praalwagen Keukenhof 2013
Prachtig versierde old-timers

Mooiste File 2013

Bloemenpracht aan zee

Op vrijdagmiddag vanaf 17.30 uur wordt op de Oranje Promenade een bijzondere parade gepresenteerd van circa 40 personenauto's en drie praalwagens in de thema's "Bloemen in natuurlijke ruimte", "Ruintelijke bloemen" en "Bloemen in de ruimte".  De parade staat opgesteld tot zondag 18.00 uur.

Bezoekers kunnen in alle rust genieten van een unieke bloemenpracht, met de Noordzee als natuurlijk decor.

Evenementen

Rondom de mooiste file zijn er 
tal van evenementen.

Zaterdagochtend is er om 9.15 uur een optreden van balletschool Jorien Boot. Vervolgens start hier om 9.30 uur het Bloemencorso van de Bollenstreek.

Vanaf 14.00 uur zijn er verschillende optredens met om 15.30 uur een interactieve culturele uitvoering door een Chinese kunstgroep.

Om 19.30 uur is er een streetparade gevolgd door een taptoe aan het einde van de Koningin Wilhelmina Boulevard.


Autosalon

Zaterdag om 12.00 uur wordt de feestelijke opening verricht van een Autosalon met een evenwicht van nieuwe modellen en classic cars. Genieten van mooie auto's en fraaie bloemstukken.

Zondag brengen verschillende autoclubs een bezoek aan de Mooiste File. Hun voertuigen staan gedurende enige tijd op de Boulevard ter bezichtiging.  Achtereenvolgens de DS Club, de oldtimers van de Fordclub, en de
Volkswagenclub met 40 kevers. 

De gehele dag is er speciaal voor het hele gezin een leuk programma met veel aandacht voor de kleintjes. 

In 2018 staat de Mooiste File op de Boulevard op 20, 21 en 22 april.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 graden
°C