Op 25 mei is het Museumnacht in Leiden. Dit jaar bestaat de Museumnacht vijf jaar en dat wordt gevierd met een lustrumeditie met het thema ‘Kracht!’ De Leidse musea, waaronder natuurlijk Naturalis, openen deze nacht van 20.00 uur tot 01.00 uur hun deuren om hun krachten aan het publiek te laten zien.
Bij Naturalis draait alles om de kracht van de natuur. Tijdens de Museumnacht in Naturalis test je je eigen kracht, verbaas je je over sterke staaltjes uit het dierenrijk of geniet je op de binnenplaats van relaxte jazzklanken. Om vervolgens een powercocktail achterover te slaan. Hieronder vind je het complete programma. Toegang € 12,50
Ga in Volkenkunde op zoek naar Verborgen Krachten. Je wordt bijv. ingewijd in de bezwerende kracht die schuilt in een sjamanistische berenschedel. Afrikaanse klanken in combinatie met een Strawberry Daquiri uit de cocktailbar: een onweerstaanbaar krachtenveld!
In het Rijksmuseum van Oudheden waan je je tijdens de Museumnacht in magische sferen. Alles draait er om de 'Kracht van Magie'. Zo laat de bekende historicus en mediaprofessor Maarten van Rossum zien dat de kracht magiërs van alle tijden is.
De Museumnacht staat in het teken van Kracht van Lichaam en Geest. Waar liggen de grenzen van onze mogelijkheden? Zoek je pijngrens op, test je concentratievermogen en overwin je angsten. Een show van een echte mentalist en de beruchte coverband Out of Control.
Ontdek de kracht van de Gouden Eeuw in Museum De Lakenhal. Niet alleen een groot deel van de kunst, ook de monumentale Laecken Halle waarin het museum huist stamt uit deze glorietijd. De lakenindustrie maakt Leiden in de 17de eeuw schathemeltje rijk, met bloei van de wetenschap en de kunst tot gevolg. Leiden groeit uit tot de tweede stad van de Republiek en krijgt de eerste universiteit van Nederland. Grote meesters als Rembrandt van Rijn, Jan Steen en Gerard Dou wonen en werken in de stad en zetten de Nederlandse schilderkunst voorgoed op de kaart. Gouden tijden herleven tijdens de Museumnacht en tegelijk vragen we ons af: hoe ontketenen we een nieuwe Gouden Eeuw?