Rijnland, een streek bol van variatieRijn- en Bollenstreek uitstekend bereikbaar 

Rijnland, ofwel de Rijn- en Bollenstreek, ligt centraal tussen de grote steden Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Het vormt met recht het centrum van Holland met de luchthaven Schiphol in de achtertuin. Alle delen van het gebied zijn daardoor goed bereikbaar, zowel per vliegtuig, per trein als per auto.

Per vliegtuig

Rijnland heeft uitstekende directe verbindingen met de gehele wereld. Vanaf Luchthaven Schiphol per trein, taxi of auto, bereikt u alle delen van Rijnland binnen een half uur. Zelfs bij een lange overstap van het ene vliegtuig op het andere, is het mogelijk een kort bezoek te brengen aan de Keukenhof of aan Leiden, de geboortestad van Rembrandt. Een bezoek aan één van de topmusea of even wandelen langs één van de prachtige grachten in de historische binnenstad.


Per trein

De spoorwegverbindingen met de Rijn- en Bollenstreek zijn uitstekend. Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn rechtstreeks bereikbaar. En met maximaal één maal overstappen zijn niet allen alle steden van het land, maar ook vele grote steden in België en Duitsland te bereiken, zoals Brussel, Parijs, Keulen en Berlijn. Binnen Rijnland zijn er een tiental stations, waarvan Leiden Centraal tot de vijf drukste stations van Nederland behoort.
Voor informatie over vertrektijden, overstappunten, tarieven en dienstregeling, klik hier


Per streekbus

Binnen Rijnland is er een dicht regionaal net met frequente buslijnen. In veel gevallen rijden de bussen  om het kwartier tot 's avonds laat. Vanaf het station Leiden zijn er uitstekende busverbindingen naar de badplaatsen Noordwijk en Katwijk, naar alle gemeenten in de Bollenstreek en in het voorjaar ook rechtstreeks naar de Keukenhof.
Verder rechtstreekse busdiensten richting Den Haag, Voorschoten, Zoeterwoude, Alphen a/d Rijn en de Rijnstreek. Vanaf Alphen a/d Rijn zijn er busverbindingen naar het Plassengebied en de Rijnstreek.
Voor informatie over de meest geschikte verbinding, vertrektijden, tarieven en dienstregeling, klik hier


De Regiotaxi

Vanuit de gemeenten Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude kan voor maximaal 5 zones worden gereisd met de Regiotaxi.
Ritten met de regiotaxi moeten minimaal 1 uur van tevoren worden gereserveerd via 0900-202 2368 onder opgave van bestemming en de gewenste vertrektijd. Voor ritten met een duidelijk gewenste aankomsttijd is dit twee uur van tevoren. De ophaaltijd voor de regiotaxi ligt tussen maximaal 15 minuten vóór tot 15 minuten na de afgesproken tijd.
Naast thuis opgehaald worden, bestaat de mogelijkheid om opgehaald te worden bij één van de Regiotaxi ophaalpunten; u kunt uw rit dan bestellen met een verkorte reserveringstijd: 30 minuten in plaats van 60 minuten. Ophaalpunten zijn er bij het Station Leiden nabij de fietsenstalling, in de Leidse Breestraat ter hoogte van Vroom & Dreesmann en bij de Winkelhof in Leiderdorp.

Met de Regiotaxi reist u gemakkelijk én voordelig 24 uur per dag, 7 dagen per week door het gebied van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude, Kaag & Braassem en een vastgesteld gebied daarbuiten. 

Voor meer informatie over de Regiotaxi kunt u terecht op www.hollandrijnland.net. Klik op Verkeer en Vervoer/ Regiotaxi of bij uw gemeente en de klantenservice Telefoon (0900) 20 22 369.

Voor de feestdagen wordt het aangeraden om uw rit zeer bijtijds te reserveren! Tijdens de jaarwisseling stopt het Regiotaxivervoer op 31 december om 22.00 uur en vangt weer aan op 1 januari om 1.00 uur.

tarieven regiotaxi 
Per 1 januari 2015 bedraagt het tarief van de regiotaxi € 2,50 per zone. Een reis met de Regiotaxi wordt gerekend in het aantal  zones dat u reist plus één zone als opstaptarief. Wanneer u een nachtrit maakt – met een afgesproken ophaaltijd tussen 01.00u. en 06.00u. – betaalt u € 1,- toeslag per zone, ook voor het opstaptarief. Indien u een Wmo-vergoeding ontvangt, geldt voor u een andere betalingsregeling op basis van het normale bus(zone)tarief. De gemeente informeert u hierover. 

tarieven regiotaxi Bollenstreek
Per 1 januari 2015 betalen inwoners tot 65 jaar € 1,00 per zone met een opstaptarief van € 1,00. Voor bewoners boven 65 is dit € 0,70 per zone met een opstaptarief van € 0,70. Een reis met de Regiotaxi wordt gerekend in het aantal  zones dat u reist plus het opstaptarief. Reist u buiten het eigen gebied (boven de 5 zones plus opstaptarief), dan betaalt u € 10,40 tot 65 jaar en 4,90 boven 65 jaar. Wanneer u een nachtrit maakt – met een afgesproken ophaaltijd tussen 01.00u. en 06.00u. – betaalt u een toeslag per zone, ook voor het opstaptarief.  


Per auto

De regio is per auto goed bereikbaar. Eén van belangrijkste internationale verkeersaders, de A4 , loopt dwars door Rijnland, langs Leiden en Leiderdorp, en verbindt het gebied met Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Parijs. Op dit moment zijn er uitgebreide werkzaamheden om deze drukke verkeersader te verbreden en meer capaciteit te geven. Geschikt voor de toekomst. 
Voor informatie over  wegwerkzaamheden kunt u terecht op de pagina verkeersinfo.


De kustplaatsen en de Bollenstreek zijn via de A44 verbonden met Amsterdam, Schiphol en Den Haag.
Vanuit Duitsland zijn de Rijnstreek en de kust via Utrecht en de N11 direct te bereiken.

Binnen de regio zijn de N206 van Zoetermeer via Leiden naar Katwijk, Noordwijk en Noordwijkerhout, de  N207 van Gouda via Boskoop en Alphen a/d Rijn naar Leimuiden/ Schiphol, de N208 vanaf de A44 via Sassenheim, Lisse en Hillegom naar Haarlem en de N444 vanaf de A44 via Voorhout naar Noordwijk, de belangrijkste hoofdroutes voor verkeer.

 

 

 


 graden
°C